tapasztalatok,vélemények-akik régóta betegek

Re: tapasztalatok,vélemények-akik régóta betegek

HozzászólásSzerző: vasvár13 » szer. júl. 17, 2013 3:10 pm

Kedves Sorstársak!
Több, mint 40 éve küzdök a hólyaghuruttal. Amit el lehet végeztetni vizsgálatot azt én megtettem.Férjem kivizsgálása, hólyagtükrözés, ultrahangok többször, CT vizsgálat, rengetegszer vizelettenyésztés. E-coli volt a legtöbbször, de a skála elég széles.Ha az antibiotikumtól meggyógyultam az E-coliból, a következő-nagyon rövid időn belül-mondjuk enterococcus vagy proteus volt a vizeletemben. Persze arra megint másik antibiotikum kell szedni, mert más gyógyszerre érzékeny. Gondolhatjátok, hogy ennyi idő alatt mennyi antibiotikumot szedtem be( kb 200!! dobozzal) Régebben még nem mondták, hogy kell szedni mellé protexint, amitől a sérült bélflóra helyreáll. Szóval csoda, hogy létezem. Úgyanis bármit is mondanak,baktériumot csak antibiotikummal lehet kiirtani, minden hátrányával együtt. Borzalmas fájdalmaim vannak a hólyaghurut alatt, mint ahogy ti is irtátok.Minden létező dolgot kipróbáltam: d-mannóz, tőzegéfonya( amiben 36 egységnyi PAC van a neve urell), és az összes kapható nem antibiotikumot tartalmazó dolgot. Nem akarok elkeseríteni senkit, de semmi nem hozta meg a várvavárt gyógyulást.Sok urológusnál jártam, volt olyan aki fél év suprax szedését irta elő. Akkor volt egy év boldogság, mert addig nem jött elő a rettenet. Amikor érzem, hogy kezdődik, szinte az idegességtől az eszemet vesztem már.Nálunk nem csak sex után jön a baj, mert azt is kipróbáltuk, hogy nincs sex , és ennek ellenére jött a hólyaghurut.(de az tény, hogy van köze a sexhez, azután szinte biztosan)
Én a következőket csinálom ha szenvedek.Nevigramot veszek be(antibiotikum), mert a fájdalom pár órán belul vagy megszűnik, vagy sokat enyhül. Utána supraxot szedek 7 napig. A suprax egy széles spektrumu antibiotikum. Rengeteget iszom mentes vizet, több litert,pedig nem szeretek inni, nem vagyok szomjas szinte soha. Mivel a remény hal meg utoljára, szedem az urellt és a d-mannózt is.Bármilyen kérdésetek van, ha tudok válaszolok rá.
Veletek érzek, jobbulást mindenkinek
vasvár13

HozzászólásSzerző: Gredy » csüt. júl. 25, 2013 10:10 pm

Sziasztok!
Dettó ugyanilyen helyzetben vagyok mint ti bár én ezt eddig nem felfázásnak hívtam hanem csak "izé"-nek mivel fogalma nem volt még róla orvosnak hogy mi ez. Kb. 5 éve kezdödött ez nálam bár érdekes módon mikor másfél évig nem volt párom akkor nem jött elö egyáltalán. Ahogy elnézem jópár embernél itt szerencsésebbnek mondhatom magam, anno jópár éve talán 3x szedtem rá antibiotikumot azóta magamat "kezelgetem". Nálam a tünetek szintén elviselhetetlenek (hidegrázás és izzadás a fájdalom miatt hugyhólyag szúr éget lüktet pisi csíp nem beszélve arról hogy minden egyes lépésnél úgy érzem bepisilek pedig épphogy otthagytam a wc-t de ha visszamegyek csöpp csöpp) bár szerencsére nálam pár óra alatt enyhül a borzalom...majd 1 hét múlva visszajön:(
Eddig mint mondtam sem antibiotikumot nem szedtem sem d-mannoset (ezt ezentúl fogok). Hogyan kúráltam ki magam?! Nos igen nem szabad hagyni hogy nagyon fájjon amikor egy kicsit is érzi az ember azonnal cselekedni kell. De ha már nagyon fáj:
Kamillatea vagy cickafarok tea! A legjobbak! Tele kell inni magad kb.1 literrel és utána kb. 1-1,5 órán át türni kicsit majd utána pisilni csak. Nekem ez nagyon sokat segített... és persze utána még 1-2 pohár tea...ivás plusz alulról mosakodás vele
Folyadék!!! A legfontosabb mert a vese így mindig dolgozik... lefekvés elött egy jo pohár víz vagy tea akkor is ha nem vagy szomjas mert így reggel úgy kelsz hogy nagyon kell pisilned ezért minden kijön remélhetöleg egy kis baci is:)
Szex elött pisi utána pisi mosakodással természetesen valamilyen intim mosakodógéllel.
Röviden ennyik a tapasztaataim:) Ez nem azt jelenti hogy a probléma ezekkel megszünik de valamilyen szinten kordában tartható és elviselhetöbb! Nem magyarországon élek így pár napig nekem is eltart majd gondolom a d-mannose beszerzése de remélem segíteni fog és azt is hogy a tapasztalataim valamennyire hasznosak lehetnek nektek!:) természetesen a mannose tapasztalatokról is beszámolok majd:)
Gredy

HozzászólásSzerző: Ana » szer. júl. 31, 2013 12:21 pm

Kedves sorstársaim!

Esetem hasonló, mégis van benne egy plusz (negatívum), ami talán tud segíteni nektek is.
Kezdjük az alapadatokkal, több mint 1 éve szenvedek hólyaghuruttól. Számtalan orvos, számtala vizsgálatán, és antibiotikumos kezelésén vagyok túl, emellett természeresen millió hüvely- és bélflóra helyreállító kencékkel és egyéb miazmákkal is próbáltam már helyrehozni magam. Millió féle gyógytea mellett természetesen. Nekem mégis mindig visszajött, sosem voltam tünetmentes 5 napnál tovább már egy éve. Azt ahogy látom egyikteknek sem kell említeni milyen szenvedéssel jár, mikor délután semmi bajod, de mire este beérsz az ügyeletre szinte már csak vért pisilsz.

Végig olvastam az összes hozzászólást, és elmondom, hogy a bajt bizony lehet még fokozni.
Az összes létező helyen (ahol nem orvosok dolgoznak) azt mondják, és/vagy írják, hogy az antibiotikum nem, hogy nem szünteti meg teljesen a hólyaghurutot, de még egyéb kellemetlenségeket tud okozni, és nem nem a hasmenésre, vagy a hüvelyflóra tönkretételére gondolok. Bár hozzá kell tenni hogy eleinte engem sem tájékoztattak a dolgoknak a mivoltáról, így aki esetleg még nem tudná és antibiotikumot szed, az bizony használjon mindeféle flóra visszaállító trutymókat, ha nem akar plusz bacit, és egyéb dögségleteket.
A következő a helyzet nálam, nem tudom, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, egy biztos, hogy egy év reménytelen szenvedés után, teljes kivizsgálás keretén belül levettek egy hugycső kenetet, amiben találtak Candida Albicans gombát, kézenfogva Enterococcus fecalissal. Kaptam a dokiktól mindenféle gombaölő és egyéb antibiotikumokat, de sanda gyanúm, hogy a sok antibiotikumos kezeléstől erősödött fel a gomba, és került oda is ahol nem lenne keresnivalója. Persze eleddig nem is gondoltunk arra, hogy ez ott lehet. Kikezeltek a enterococcusból (másnéven általam: már megint valami kókusz, vagy enterocuccos... mindegy), megettem az előirtaknak megfelelően a gombaölő cumót is, nevezzük nevén: MYCOSIST. Nem tudom hogy hatásos-e, beszedtem, de nem hiszek benne, éppen ezért, szépen elkezdtem csinálni a Candida diétát, inni az Anti-candida teát, el nem tudnátok képzelni, hogy ez a kis élesztőgomba rossz helyen milyen problémákat tud okozni, és bizony a sok antibiotikumtól el tud szaporodni rendesen. Ami persze amellett, hogy számos gondot tud okozni, képes fenntartani a többi baci által okozott fertőztést, gyulladást, anibiotikum, probiotikum ide vagy oda. Teszem hozzá, a "gyógy"bogyók beszedése után, visszamentem kontrollpisilni, s lássanak csodát enterococcusnak reszeltek, de van helyette E.coli. Hát nem csodálatos? Mint a bohóc, "Van Másik!" ....
Azt tanácsolom minden egyen sorstársamnak, ha még nem tette volna, menjen el egy Urológushoz utoljára, és követelje hogy csináljanak neki hugycsőkenetből tenyésztést. Nekem ott csücsült meg a gomba, nem viszkettem, viszont az egyre-többre szedett antibiotiktól megerősödött gomba okozott: depressziót, ingerülséget (sokszor ok nélkül), fejfájást, izületi fájdalmakat etc. utáltam magam, ez persze mindenre csak rásegít, használni nem használ. És tud még okozni az meddőségen át a cukorbetegségen keresztül, még szívbillentyű problémákat is.
Most: Diétázom, nem vagyok hajlandó több antibiotikumot beszedni, gyógyteázom, és a negatív tapasztalatok ellenére is megveszem ma ezt a D-mannose cuccot, mert nem akarok kiaknázatlan lehetőséget hagyni, ennél többet úgysem tehetek.
Akinek nem meglepő módon találnak Candidát, és garantálom, hogy akit szint úgy évek óta tömnek antibiotikummal, annak lesz, menjen el az Egészségfarm nevű helyre.
Ne higgyetek a neten olvasottaknak a diétával kacsolatban, mert ordenáré hülyeségeked bírnak írni. A diéta kegyetlen, de bánja a fene ha végre jól lehetek.
Ha nem tudtok elmenni erre a helyre, írjatok egy üzenetet a hírharangra, válaszolni fognak, mégha nem is azonnal, de segítenek. Nagyon sokat köszönhetek nekik. Nem gyógyultam még meg, de talán végre ráléphetek a gyógyulás útjára. Szeretnék teherbe esni anélkül hogy rettegnem kéne egy esetleges hólyaghuruttól, szeretnék lassan fél év után újra nemi életet élni a párommal (nem is értem férfi létére hogy bírja ki). Szóval ha kell ezt a mannózt lenyalom, belövöm, vagy akár személyesen kérek feltekert bankót egy drogostól, hogy felszívhassam.
Még egy-két szót a Candidáról. Ha nem találnak hólyaghurut esetén bacit, lehet a gombától is ugyanis ilyen tüneteket is képes produkálni! Ha már el van szaporodva, de nem az okozza a tüneteket, viszont roncsolja a hüvelyflórát, akkor feljutnak a bacik. Az eredmény ugyanaz, de kezelés nem mindegy!

Remélem tudtam segíteni, plussz imformációt szolgáltatni, vagy netalán valaki gondját megoldnani.

Mindekinek sikeres gyógyulást kívánok! A mannózos kúra után, írok, hogy sikerrel jártam e.
Ana

HozzászólásSzerző: csak úgy » szomb. okt. 04, 2014 6:20 am

Sziasztok. Én 27éves vagyok. Kb 20évesen a Balcsin voltunk nyáron ,és iszonyat hideg volt a viz. Már aznap minden percben rohannom kellett pisilni de nem ment. Azóta évről évre előjön. Én nem vagyok antibiotikum párti mivel valoszinű hogy attól alakult ki egy folyamatosan fennálló candida fertőzés. Felfázásra kamillás,cickafarkos ülőfürdő,sok folyadék,viz+gyógytea,tőzegáfolya kiegészitő,urzinol ami jó szerintem. Ha ezek után sem javul,természetesen orvos. Ha egyszer legyengül az immunrendszer nehéz ezektől a kellemetlen problémáktól megszabadulni.
csak úgy

HozzászólásSzerző: K.Rika » pén. okt. 17, 2014 7:52 pm

Sziasztok!

Én is vívom a kis háborúmat a Coli ellen, most már fél éve, egyhuzamban 2 hetet voltam a legtovább tünetmentes. Antibiotikumok seregét tömték belém az orvosok, mostanra tönkrement a bél-gyomor és hüvelyflórám is...
Egyszer már rendeltem D-Mannose port, de abbahagytam, mert közben jobban lettem és azt hittem vége.
Most eljutottam arra a pontra, hogy nem bízok tovább az antibiotikumokban, mert meglátásom szerint ezek csak rontanak a helyzeten hosszútávon. Megint rendeltem D- Mannose port, nagy dózisban szedem a C vitamint, napi 2-3 natúr joghúrt, Normaflore, meg próbálok sokat inni. Főztem teát is, (vesevédő+kamilla) de az nekem nem jó, mert Refluxom van és nekem minden tea savat csinál. Szóval elkezdtem a D-Mannosa port inni, eleinte napi 1x1 teáskanállal, aztán egyre többet. Jobb lett a helyzet, mert már nem fájok annyira, de valamit nem értek, erre várok választ valakitől: amikor megiszom a port utána 1-2 órán keresztül előjön az inger, nem győzök pisilni járni, pár csepp is ingerel. Jobban vagyok, de amikor megiszom jön 1-2 óra szenvedés....Persze ettől megijedtem, hogy lehet sok a szer, de nem hagytam abba, ami meg lehet jó, mert első nap még nagyon fájt a pisi, második nap kezdett csökkenni, most már nem fáj, kivéve amikor megiszom, mert akkor egy ideig megint rossz. Erről nem írt senki. Szeretném ha írnátok, hogy ez normális, vagy lehet valamit nem jól csinálok? Írjatok nekem!
K.Rika

HozzászólásSzerző: Eni » hétf. nov. 17, 2014 8:59 pm

sziasztok!

Én 23 éves vagyok, folyamatos felfázással küzdök. Nekem nolicin tablettát írt fel az orvos, ami az elején jó is volt, de egy idő után hozzászokott a szervezet és semmit sem hatott. Érdemes odafigyelni a napi folyadék bevitelre. Én napi 2-3 litert iszom, és enyhültek a panaszaim. Volt olyan, hogy 1-2 óra leforgása alatt olyan szinten fájt, hogy 2 fájdalomcsillapítót és egy nolicint kellett bevennem. Azt olvastam az egyik fórumon, hogy arra kell figyelni, hogy sűrűn menjünk el mosdóba, mert az a legfontosabb, hogy távozzon a vizelet.
Eni

HozzászólásSzerző: Adri » pén. júl. 31, 2015 11:47 am

Sziasztok!

Én Január óta harcolok ezzel a problémával/betegséggel... Soha életemben nem volt semmilyen bajom, se nemi, se felfázás semmi. Januárban sikeresen felfáztam életemben először és azonnal véres lett a vizeletem.. mivel ezzel a problémával este 10-kor szembesültem ezért ügyeletre mentünk ahol meg sem vizsgáltak egyből antibiotikumot írtak fel, akkor még tudatlan fejjel be is szedtem el is múlott majd nem telt bele 2 hét és újra vért-alvadt vért pisiltem akkor is sikeresen estére időzített megint ügyelet viszont most már vettek vizeletmintát ami kimutatta h tele van gennyel és vérrel a vizeletem akkor kaptam megint egy antibiotikumot majd javasolták h menjek el urológiára. Szokás szerint beszedtem majd másnapra jobban lettem de azért elmentem urológiára ahol közölték velem, hogy nem tudnak leoltást csinálni mert antibiotikumot szedek 1 hét múlva vissza mentem persze semmit se találtak a vizeletemben , hüvelyleoltást is csináltak majd újabb 1 hét múlva vissza kellett mennem, ahol kimutatta h streptococcus agalactiae található a hüvelyemben majd ezzel magyarázták az alvadt véres véres vizeletem.. ennek megfelelően újabb antibiotikum és újra vissza kellett mennem antibiotikum szedése közben vissza jött a véres vizelet... szúrt a hasam úgy éreztem ég mindenem... kaptam másik antibiotikumot majd 1,5 héttel később vissza mentem szintén nem találtak semmit a vizeletemben csináltak hüvelyleoltást melynek egy héttel későbbi eredménye kimutatta h nincsen streptococcus agalactiae a hüvelyemben és a vizeletem is tiszta volt... eltelt 2 hónap újra kijött megint orvos antibiotikum aztán elvágták... a napokban újra éreztem ezt a szúró érzést az alhasamban és azonnal elkezdte inni a d-mannose port csak is AJÁNLANI tudom mindenkinek... máskor a szúró érzés után egyből 1-2 órára jelentkezik az alvadt véres pisilés de most ez a második napom és érzem a javulást tegnapról mára sokkal jobban vagyok igaz még szúr kicsit a hasam de se vér se alvadtvér se semmi.. gyorsan le is kopogtam :) Én ezt a port a d-mannose-t sógornőmtől hallottam ugyan is ő is ebben szenvedett 1 hónapig itta folyamat minden nap napi 2x ma már csak ha strandra megy előtte utána és a közös együttlétek után iszik meg egy adaggal... Többet soha nem szedek be antibiotikumot többet ártott a szervezetemnek és köszönöm nem kérek belőle többet....
Adri

HozzászólásSzerző: Felfazos » kedd nov. 10, 2015 2:13 am

Sziasztok! En is a mezeshetek felfazastol szenvedek kb 5 eve. Evekig minden szex utan felfaztam (sokszor vereset pisiltem) erre a haziorvos aztajanlotta szedjek be minden alkalom utan sumetrolimet, nincs mas gyogymod. Persze en is probalkoztam pisilessel, extra higeniaval, tozegafonyaval... egy ido utan azonban mar se a pisiles se a 2 sumetrolim nem hatott teljesen. Ekkor elkezdtem megint kutatni. Ott tartottam hogy mar ga nem voltam felfazva akkor is ejjelente 2-3x jartam pisilni ugy legyengultem... Nogyogyaszok nem is hallottak ilyen betegsegrol az urulogus se mondott sok biztatot. Felirt egy antibiotikum kurat es 3 honapos uro vaxom kurat. Most szedem az utolso havi adagot es azt kell mondjam hogy hasznal valamennyire. Ha elmegyek pisilni szex utan akkor nem fazok fel...ha nem, akkor felfazok de nem olyan durvan, sok ivassal rendbejon. Figyelni kell arra is hogy jol be legyen az ember indulva mikor szex van. Felek hogyha abbahagyom a kurat visszater az a korszak hogy semmi se segit... Ha igy lesz kiprobalom a d mannozt is.
Felfazos

HozzászólásSzerző: Bucka » csüt. márc. 30, 2017 12:59 pm

A mannóz számomra is egy csodaszernek bizonyult. E colitól szenvedtem többször, 1szer kétszer csináltam végig antibios kúrát, az még egész kis koromban de már akkor éreztem a hüvelyszáradást, viszketést stb. 5 éve vagyunk együtt a férjemmel, nálam konkrétan mindig akkor jött elő probléma ha szexeltünk. és mindegy hogy mennyi időnként vagy hányszor.(és a feltételezéseket, hogy váltogattuk a partnereket közben kérem mellőzni, mert a magam részéről és az övéről is bizton állítom h csak egymással voltunk mióta együtt vagyunk) Az elején semmi gond nem volt, aztán egyszer csak lett egy szuper kis vesemedence gyulladásom amivel 1 hetet hávájoztam kórházban. Nyilvánvalóan kimutatták , hogy e-coli okozta , az más kérdés, hogy nem kellett volna kórházba kerülnöm ha az orvosok körültekintőek, mert nekem a vesefájdalmon kívül semmi bajom nem volt akkor és nem tudtam hogy az vese fájdalom, mert előtte még nem volt olyanom . én húzódásnak gondoltam mert egy edzés után jött elő. csak furcsa volt h az 5. napon már 40 fok volt a lázam . 1 hónap antibio kúra és -5 kg után gondoltam úgy, hogy köszönöm akkor antibiot soha többet!!!!! Kb ekkor találtam rá a mannózra , egyik barátnőm által. Ami tényleg nagyoooon jó szer, de szerintem ez önmagában nem elég. Sajnos akik folyamatosan szenvednek ettől komplexen kell kezelni és folyamatosan!!!! tehát én e mellett szedek napi 2 tőzegáfonya tabit 3 hónapig, aztán tartok kis szünetet. A mannózt heti 1szer mondjuk biztos beveszem, de ha együtt vagyunk akkor aktus után rögtön plusz ami nagyon fontos , hogy pisilni kell menni szex után, akár csak 1 csepp erejéig is. Mensi után nekem pl ajánlották , hogy 3 napig használjak utána valamilyen hüvelyflóra visszaállítót. Így ennyi intézkedéssel kb háttérbe lehet szorítani, de mindig résen kell lenni. Egyébként meg borzalmasnak tartom az orvosok hozzá állását(tisztelet a kivételnek), hogy mindig bizonygatni akarnak az antibio beszedéséről és semmi más nem jó azon kívül. Az meg már teljesen más téma, hogy döbbenetes mennyi nőt érint ez a jellegű probléma/betegség és gyakorlatilag nincs rá gyógymód. Csak egyénenként.
Bucka

Előző

Vissza: Hölgyek és Férfiak D-mannóz | D-mannose tapasztalatai