4 éves gyerek

4 éves gyerek

HozzászólásSzerző: Aniko » vas. nov. 12, 2023 4:04 pm

Gyerekem 4 éves és már csecsemőkora óta mindenféle tünetet tapasztalunk. A tüneteket eddig minden szakember elbagatellizálta. A gyerekem már 1,5 évesen ágy- és szobatiszta lett, mégis időnként bepisilt éjjel. Aztán most, hogy 4 éves, egy nagyon drága, német mikrobiom tesztet végeztettünk el (ez nem az első mikrobiom teszt volt, de sajnos a többi a káros baktériumokat nem mutatta) és kiderült, hogy shiga toxint termelő coli baktériuma van. Valószínűleg ez állhatott amögött is, hogy sírós kisbaba volt, a bepisilések mögött is, stb. A belgyógyász szakorvos, akivel az eredményt átkonzultáltuk, labor vizsgálatokat is kért be (DAO, kalkprotektin, zonulin). Az eredmények tükrében (kalkprotektin, zonulin - ok, DAO a határon) azt javasolta, hogy egyrészt, kezdjünk el D-mannózt használni - ami mellett a folyamatos és egyszerre kis adagos víz ivás nagyon fontos. (15 percenként itatom fél deci vízzel). Másrészt, figyeljük az alvását, hogy van-e mélyalvása (bármilyen okosórával, mi a kicsi csuklójára garmin forerunnert vettünk-nem tökéletes, de azért trend figyelésre jó lesz) és ha nincs mélyalvás, akkor azt testmozgással bebiztosítani. Napi 2x fél óra játékos testmozgást kell számára biztosítani, különben nincs mélyalvás, ami nem egyszerű. Sima mozgásos játék nem elég, kerti játék és játszóterezés sem... Ezen felül az étkezése, na az a legkeményebb dió... A bélflóráját regenerálni kell, mivel áteresztő a bele és azon keresztül tudja a coli toxinokkal pusztítani a vesét. Erre kapott két nagyon drága probiotikumot (pro gastro junior és bio kult neura), el kell hagynunk a tejtermékeket (tejfehérje), a glutént (köles, hajdina, amaránt, barna rizs, quinoa- jó, ami nem jó, az a zab, mert ennek a fehérjéje hasonlít a gluténra), a gyors szénhidrátokat és egyre növekvő mennyiségben nyers zöldséget kell fogyasztania. Az első eredmény az csak kb 4 hónap múlva lesz, azt mondja. Már 3 hónapnál tartunk, azt hiszem, jó irányba tartunk. D-mannose-ból először azt vettem, amit a patikában a legtisztábbnak mondtak. Azt a gyerekem nem itta meg. A többi nem volt tiszta, mindenfélével kevert volt, azt nem adom neki. Ez a D-mannoz nagyon jónak bizonyult, gond nélkül megissza és azt hiszem, hogy teszi is a dolgát.
Aniko
 

Re: 4 éves gyerek

HozzászólásSzerző: Aniko » vas. nov. 12, 2023 4:07 pm

Ja elfelejtettem, még azt is javasolta, hogy hetente több alkalommal fogyasszunk quinoát, mivel az feleteti azokat a "jó" baktériumokat, amelyek természetesen elnyomják a colit.
Aniko
 

Re: 4 éves gyerek

HozzászólásSzerző: Aniko » vas. nov. 12, 2023 4:34 pm

Még harmadik dolog: az orvos azt mondta, hogy egy teljes éves komplex terápia kell, hogy a coli baktériumot antibiotikum mentesen eltüntessük. Tehát nem csak 1-2 napig kell alkalmazni a d-mannózt, hanem egy éven keresztül minden egyes nap, a jó folyadék bevitellel, a tej- és glutén mentes diétával, gyors szénhidrát kerüléssel, folyamatosan növekedő zöldség bevitellel, napi rendszeres sporttal és jó alvás beállítással együtt.
Aniko
 

Re: 4 éves gyerek

HozzászólásSzerző: Aniko » hétf. nov. 13, 2023 10:09 am

Még talán ez is fontos lehet, hogy a coli baktériumnál nem csak D-mannózt, hanem acetilciszteint is irt fel a belgyógyász szakorvos. Ebből a gyerekemnek a patikai gyerek ACC nem vált be, mert abban van valami cukor (talán szacharóz?) és a gyerekemnél nagyon kevés gyors szénhidráttól is felpörögnek a tünetek (pl pár szelet ananásztól szívtunk egy hétig és hasonlók). Acetilciszteinből végül az egyik gyúrós boltban találtam olyat, amely aránylag tiszta (Gym Beam, kapszulás, harmad kapszulát adok neki alkalomadtán). Elméletileg egy évig tart a teljes gyógyulás. Augusztustól tartjuk a szigorú diétát, most tartunk 3 hónapnál. Nem tudom, hogy végeztessük-e el a nagyon drága (majd' 200.000 Ft) mikrobiom tesztet, hogy tudjuk követni a haladást. Szubjektív érzetem az, hogy haladunk.

BTW az oldal működtetőinek üzenem, hogy az orvosunk tudtommal nem nagyon szeretne foglalkozni a jó minőségű kiegészítők forgalmazásával. De a betegei meg nagyon nehezen tudják csak beszerezni a különféle baktériumokat elnyomó természetes anyagokat (pl. kovaföld, huminsav, nopál kaktusz por, stb) - Húsz különböző helyről rendeltem én is, főleg külföldről... Esetleg ha érdekli önöket az együttműködés, keressék fel őt- ha már a d-mannóz poruk ilyen jó minőségű :) A budapesti MIND klinika tulajdonos/vezető főorvosáról van szó.
Aniko
 


Vissza: Szülők és gyerekek D-mannóz | D-mannose tapasztalatai

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron